More Dogs gaat in Zeitgeber op zoek naar het ontstaan en de betekenis van ritmiek, herhaling en structuur in ons leven. Wie zouden we zijn, of kunnen we nog zijn, in een wereld zonder structuur, zonder begin en einde, zonder de tijd?

Aan de hand van pulserende beats en epileptische beeldenreeksen ontregelt More Dogs de tijdservaring van het publiek. Zeitgeber is zowel een strak spektakel als een vertederende zoektocht van verloren jongens.

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Gezamenlijk onderzochten ze met voorstellingen als Kluster en Beestenbox de verwerking van muziek in theater.

Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. Zeitgeber is de 20e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Speciaal voor Theater aan Zee (Oostende BE) maakte More Dogs in de zomer van 2018 al een festivaleditie van Zeitgeber. De voorstelling gaat op 26 januari in première in het theater.

festivaleditie Theater aan Zee, Oostende (B), 28 & 29 juli 2018
tournee januari 2019 t/m februari 2019

met dank aan De Grote Post, De Brakke Grond, Cc Berchem, Zuidpool, Walpurgis

Magazine

Reacties

Meer van de makers