Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie met een losgeslagen muzikale trip over ons verlangen naar samenzijn en het onvermogen dat te bestendigen.

Alle laatste informatie over deze voorstelling vind je via Bostheater.nl Hier kun je ook terecht voor meer informatie over slecht weerberichten en de laatste informatie over kaarten! Gaat de voorstelling niet door, dan wordt dit op de homepagina van het Bostheater aangegeven.

Orkater speelt Wildfire van 29 juni t/m 22 juli en van 22 augustus t/m 9 september in het (vernieuwde) Amsterdamse Bostheater. Laat het maar aan ons over om jou een onvergetelijke zomeravond te bezorgen!

Wildfire is een muzikaal en visueel zomeravondspektakel voor volwassenen geïnspireerd op Maurice Sendaks iconische prentenboek Where the wild things are.

Benni voelt zich alleen. Ze mist haar vader en maakt zich zorgen om de wereld. Er is ruzie, de zon zal uit elkaar spatten en ondertussen raast alles en iedereen maar door. Die druk is ondragelijk groot. Ze neemt haar toevlucht tot een wereld waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Een vrijplaats van de grote gevoelens. Daar waar de wildernis is.

Wildfire belooft anarchistisch totaaltheater met meer muziek dan woorden. Over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding. Hoe treden we een onzekere toekomst tegemoet zonder elkaar kwijt te raken?

NIEUWE GENERATIE ORKATERMAKERS

De rol van Benni wordt vertolkt door ‘Ntianu Stuger. Zij werd door de Volkskrant bestempeld als beeldbepalend talent van 2023. Belle van Heerikhuizen tekent voor de regie. Eerder maakte ze bij Orkater de succesvolle voorstellingen ILIAS en De meester en Margarita (geselecteerd voor het Theaterfestival 2022) als onderdeel van Orkatercollectief KONVOOI. Het script is van de jonge, gelauwerde schrijver Nina Polak, zij schreef o.a. de romans Buitenleven en We zullen niet te pletter slaan.

De muzikale composities zijn van jazzdrummer, componist en producer Jimmi Hueting. Hij is onderdeel van Nieuwkomerscollectief UMA, dat in 2022 hun debuutvoorstelling Oroonoko maakte. Als frontman en oprichter van de band Jo Goes Hunting bracht hij twee albums uit die je volgens De Volkskrant “onmogelijk zonder grote grijns kunt beluisteren” (⭐️⭐️⭐️⭐️). MAISON the FAUX, in 2022 winnaar van het prestigieuze Modestipendium van het Cultuurfonds, ontwerpt de kostuums.

in coproductie met Het Amsterdam Bostheater
data 29 juni t/m 22 juli, 22 augustus t/m 9 september
premiere 6 juli, 21.00

Club Nights in het Bostheater
Kom op vrijdag 30 juni of vrijdag 7 juli naar de speciale Club Night! Kijk de voorstelling en geniet daarna van een drankje en waag een dansje op de vinyl DJ-set van DJ LoveSupreme tussen de bomen van het Amsterdamse Bos.

De Wildfire-podcast
Podcast-host Sagid Carter spreekt tijdens de repetities van Wildfire met regisseur Belle van Heerikhuizen en schrijver Nina Polak over hun inspiratiebronnen voor de voorstelling, over eenzaamheid onder jongeren en de bijzondere muziek van Jimmi Hueting en de kostuums van MAISON the FAUX. De podcast duurt 22 minuten, ideaal voor op de fiets onderweg naar de voorstelling.

Wildfire - EP

We kregen veel vragen of de muziek van Wildfire (compositie: Jimmi Hueting) ergens terug te beluisteren was. Daarom hebben we twee nummers uit de voorstelling opgenomen en deze zijn te beluisteren op ons SoundCloud-account: