Een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio’s queeste. In REAL BOYS vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt.

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Bij Orkater/De Nieuwkomers maakten zij eerder de voorstelling Zeitgeber.

Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. Zeitgeber is de 22e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Officiele selectie TheaterFestival Nederland

Uit het juryrapport: ‘Real Boys is een oprechte poging om te onderzoeken of het mogelijk is om te ontsnappen aan de kunstmatigheid van het bestaan. De collectiefleden maken indruk met hun frisse spel, de strakke choreografie en de enorme muzikaliteit die ze aan de dag leggen. In combinatie met de fantasierijke kostumering en de ingenieuze scenografie is Real Boys een waar feest om mee te maken.’

data 11 september t/m 29 oktober 2020
premiere 18 september, Theater Bellevue