Een opera uit de straten van Tarwewijk

“It’s impossible for us to know what it is like for a dog to be a dog”

 

Theatermaker Annelinde Bruijs woont in de Rotterdamse Tarwewijk. Dagelijks laat ze haar hond uit en passeert dan haar stadgenoten: koptelefoons op het hoofd, de blik naar de grond, bewandelen ze de straten in een zekere anonimiteit. Daartussendoor lopen andere duo’s zoals zij: honden en hun baasjes, de ogen van de stad. Wat zien zij?

Voor Portretten in Concert gaat Bruijs in gesprek met andere hondenbezitters in haar wijk. Hoe denken zij dat hun hond de omgeving beleeft? Ze portretteert verschillende blikken op één en dezelfde plek: het hondenveld voor haar deur. Zes interviews vormen het letterlijke libretto voor een theatervoorstelling waarin de muzikaliteit van spreektaal wordt ingezet. Het zoeken naar woorden, het corrigeren van een zin, het denken, slikken en herhalen in taal, maken voelbaar hoe we al sprekend proberen de wereld van betekenis en logica te voorzien.

Portretten in Concert is een multidisciplinair werk waarin video-interviews, zang en muziek samenkomen tot een vervreemdende opera met de honden in de hoofdrol.

Studio Bruijs opereert op het snijvlak van muziektheater en filosofie. Beide proberen vorm te geven aan de complexiteit van de wereld. Annelinde Bruijs studeert filosofie en is sinds 2013 werkzaam in het theater als actrice, zangeres, theatermaker en componist. Haar composities raken aan operateske gebaren maar zijn ook grillig in zijn vorm.

data 22 t/m 29 Mei
locatie O-Festival (in de gymzaal aan het House of Urban Arts in Tarwewijk)

<p>

Makers

muziek, zang en composities Jens Bouttery video Noortje van den Eijnde techniek Jasper Groot
subsidienten (naast FPK, AFK, OCW): Gemeente Rotterdam en Volkskracht