Muziektheater naar de bekroonde Prospektor/VPRO-podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.

Deze voorstelling zal wegens groot succes nog een aantal keren te zien zijn in 2024! De eerste data zijn bekend en op deze pagina te vinden. Maar de voorstelling zal ook het festivalseizoen van 2024 niet overslaan..
Houd voor die data deze website in de gaten of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws!

“wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien”

Peggy zoekt ze al heel lang; de namen en verhalen van haar voorouders. Door eeuwen van kolonialisme en slavernij zijn ze uitgewist. Of ze de namen ooit zal vinden is ongewis. Maartje bezit een uitgebreide stamboom met naam, toenaam en portretten. Haar voorouders hadden een aandeel in een plantage, maar tot nu toe was dit in haar familie geen onderwerp van gesprek.

In het herdenkingsjaar 2023, 150 jaar na ‘beëindiging’ van de slavernij, kruipen Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter in de huid van Maartje Duin en Peggy Bouva -en hun familieleden- om grip te krijgen op de gezamenlijke koloniale geschiedenis en alles wat daaruit is voortgevloeid.

Hun ontmoeting is het begin van een zoektocht waarin ze elkaar spiegelen, confronteren en bevragen. Samen gaan ze terug naar een gedeeld verleden, naar de plantage Tout Lui Faut in Suriname, de plek die hun voorouders verbindt. Steeds meer wordt duidelijk hoe de historische ongelijkheid tussen de vrouwen doorwerkt in het heden.

De actrices, Manoushka en Malou vertolken alle personages en perspectieven, maar ook zij kunnen uiteindelijk niet anders dan zichzelf blootgeven en zich uitspreken naar elkaar.

De live muziek, die zowel uitbundig als introvert is, maakt het verleden voelbaar, verklankt verhalen waar nog geen woorden voor zijn en klinkt als het gesprek stilvalt.

data 2024: 30 juni t/m 6 september '24
data 2023: 7 oktober t/m 9 december ‘23
premiere 13 oktober ‘23, Schuur, Haarlem

“Alhoewel het bewustzijn over de Nederlands koloniale geschiedenis de laatste jaren groeit, is het gesprek over wat het persoonlijk nog altijd teweeg brengt nog maar net begonnen. We willen met deze voorstelling perspectieven delen en bevragen om te kunnen verbinden en uiteindelijk te helen.” - Manoushka Zeegelaar Breeveld

Publiek programma
Rondom de voorstelling organiseren we een uitgebreid publiek programma, in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel en Stichting Tout Lui Faut. Met dit publieke programma gaan we op zoek naar verbinding.
LEES HIER MEER OVER HET PUBLIEKE PROGRAMMA RONDOM DE VOORSTELLING

Publieksonderzoek
Doet u mee aan ons publieksonderzoek? We stellen uw mening erg op prijs. Als dank verloten wij ‘vrijkaarten voor de volgende Orkater-voorstelling’ onder de deelnemers. 
VUL HET PUBLIEKSONDERZOEK HIER IN