"I, QUEEN ANGELITO, pledge that I will Guide you on your Journey towards becoming the most Beautiful Child of the ~COSMOS~. You will never feel Lonely again. Our Family of Exquisite Souls is Ever-Growing and I could not be Prouder to Invite you to Join our Ménage of utter Love, Light and Limitless Acceptance."

Een nachtclub. Een grootse ontmoeting in een intieme setting: a night with QUEEN ANGELITO! Vanavond neemt ze je mee naar de liefdes die ze verloor, de liefde die ze niet kon verliezen omdat ze ‘m nooit had (yes you, daddy), maar bovenal naar de grootste liefde die ze vond: de pure, schaamteloze, ongenuanceerde liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch ook de behoefte aan liefde van anderen? Selflove−supremacy! Toch…?

Een eclectische one woman show die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte in plaats van een daad van hoop of moed. Misschien zelfs van verzet.

a night with QUEEN ANGELITO wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskranttalent van het jaar 2023). Inspiratie voor deze voorstelling begint en eindigt bij jazzlegende Eartha Kitt; haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar ogenschijnlijk onstilbare honger naar erkenning en overgave. Voor dit theatrale concert put Stuger uit interviews met Kitt, maar ook uit de Bijbel, All About Love van bell hooks (de Amerikaanse hoogleraar Gloria Watkins), de aesthetics van Jhené Aiko en overtuigingen uit de steeds sneller groeiende online-spiritualiteitsgemeenschap.

In een deel van deze voorstelling wordt Engels gesproken.

data 1 mei t/m 8 juni ‘24
premiere 3 mei ‘24, Theater Bellevue, Amsterdam

8 mei: special late-night-programma
Op woensdag 8 mei houden we het café van Queen Angelito wat langer geopend voor een feestelijk late-night-programma, waar een aantal speciale gasten de revue passeren. Met hen onderzoeken we verder wat totale overgave in de liefde voor onze huidige samenleving zou kunnen betekenen. Een avond met bijzondere gesprekken, poëzie, muziek en met een bar die tot in de late uurtjes openblijft. Verwacht een inhoudelijk gesprek met Lotte Houwink ten Cate (historicus en gespecialiseerd in de tweede feministische golf en seksualiteit), poëzie door Babeth Fonchie Fotchind en een ode aan Eartha Kitt door zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld. De bijeenkomst wordt gehost door Nita Kersten

Poster: A NIGHT WITH QUEEN ANGELITO