ORKATER / NIEUWKOMERS

Zure Room

Zure Room bestaat sinds 2005 en is een collectief bestaande uit drie spelers/dansers: Robin Berkelmans, Collin van den Broek en Nathalie Heevel. Zij maken fysiek theater waarin beeld, beweging, muziek en tekst een interdisciplinair geheel vormen. In 2009 maakten ze bij Orkater de muziektheatervoorstelling Slagboomt

Slagboomt is een voorstelling voor iedereen die wel eens denkt: hoeveel mensen huilen thuis tijdens  waargebeurde films? Hoeveel mensen schamen zich als ze naar de dokter moeten? Of lezen stiekem de e-mails van hun geliefde, houden in hun eentje voor de spiegel discofeestjes, liegen over hun inkomen en vinden bingo leuk? Slagboomt is een ode aan al deze mensen.

 

Robin Berkelmans (1976) volgde de opleiding dansdocent aan de dansacademie in Tilburg. Hij is danser, fysieke speler, dans- en bewegingsdocent en maker van dans en theater. Hij houdt zich het liefst bezig met locatie-, dans- en bewegingstheater en improvisatie met dans en beweging.

 

Collin van den Broek (1981) studeerde aan de mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna speelde en danste hij bij Theatergroep DOX. Als lid van DOX gaf hij ook lessen en workshops aan jongeren, vaak gekoppeld aan een voorstelling.  Zijn sterke kanten binnen Zure Room betreffen vooral de fysieke en beeldende kwaliteit.

 

Natalie Heevel (1983) studeerde in 2004 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle, richting Docent Drama. Naast Zure Room, speelde Natalie in diverse bewegings- en locatietheatervoorstellingen, schrijft ze theaterteksten en werkt ze als docent en regisseur bij verschillende jeugdtheaterscholen en gezelschappen.

Makers