ORKATER / NIEUWKOMERS

Susies Haarlok

Susies Haarlok werd opgericht in 2000 en bestaat uit muzikanten Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar. De groep was in de beginperiode betrokken bij verschillende toneelvoorstellingen van ToneelschuurProducties in Haarlem. In deze periode maakten zij ook voor het eerst zelfstandig een kleinschalig theaterexperiment: Never a Dull Moment.

 

Bij Orkater maakte Susies Haarlok De man die zijn hoofd afzette (2006) en in 2007 De saaiheid is te snijden . Ook componeerde het gezelschap de muziek voor Kamp Holland (2008), een Orkaterproductie over de Nederlandse militairen in Afghanistan. In 2010 volgde de science fictionvoorstelling  Wij Weten Ook Niet Wat Er Gaat Gebeuren. Twee jaar later componeerde en speelde de groep in Orkaters Breaking The News.

 

Sinds 2011 werkt Susies Haarok aan een maatschappelijk betrokken project genaamd Veldwerk. Veldwerk is geen theatervoorstelling maar een concert, waarbij de songteksten worden gemaakt van letterlijke citaten uit interviews. De bandleden nemen die  interviews af met mensen uit de wijk waar vervolgens het concert wordt gegeven. Veldwerk kent geen standaard theatertour: voor elk nieuw concert worden de interviews opnieuw afgenomen en op die manier ontstaan bij elk concert nieuwe nummers. Er zijn tot dusver Veldwerk versies gemaakt in Dordrecht, Rotterdam en Utrecht.

Makers

IN DE PERS

Susies Haarlok

 •  Weinig verrassende persiflage op sf-films ** De Volkskrant - recensie 13 april 2010

  door Vincent Kouters

 •  Vindingrijk en geestig Haarlems Dagblad - recensie 09 april 2010

  door Margriet Prinssen

  "Voor liefhebbers van het sf-genre valt er veel te herkennen en te genieten."

  "Een orginele voorstelling, waarin muziek en theater elkaar aanvullen en versterken."

  "Een geestig opgebouwd ratjetoe aan associaties, beelden en muzikale intermezzo's."

  "Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren is de beste voorstelling van Susies Haarlok tot nu toe: vindingrijk, geestig en muzikaal bijzonder geslaagd."

   

 •  Orkater Nieuwkomers verrassen CJP Magazine - recensie 09 april 2010

   

  "De toneelstukken (...) zijn vaak vervreemdend, experimenteel en staan garant voor een bonte mix van muziek, theater, licht en beweging."

  "Het gezelschap schroomt niet om flink wat aan de verbeelding van het publiek over te laten. Dat doen ze door geweldige vondsten."

  "Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren verrassend en vermakelijk muziektheater."

 •  Help! De apparaten nemen het over Uitkrant - artikel 09 april 2010

  door Robbert van Heuven

   

 •  Susies Haarlok muziektheater Prelude - aankondiging 04 april 2010