ORKATER / NIEUWKOMERS

The Sadists

The Sadists bestaat uit drie musicerende acteurs: Viktor Griffioen, Erik van der Horst en Kaspar Schellingerhout. Zij leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht, waarna verbanning uit het gebouw volgde; dit door de overdaad aan grofstoffelijkheid en hemeltergend lawaai die zij daar veroorzaakten. Eenzaam en verweesd klopten zij aan bij Orkater die hen liefdevol onderdak bood en hun steunde bij het maken van hun rafelige eersteling “The Sadists” : Een anarchistisch sprookje over de opkomst en ondergang van een rockband in minder dan 30 minuten.

Daarna werden zij ondergebracht in “De Nieuwkomers”, een initiatief van Orkater om beginnende muziektheatergroepen te ondersteunen. Onder deze paraplu maakten zij de alom geprezen voorstelling “Alabama Chrome”, waarmee ze op de Parade en Lowlands stonden en waarmee ze de Publieksprijs wonnen in de Blind Date Nieuwe Theatermakers 2010. Daarna volgde “Dranck” , een onverwacht Nederlandstalig muzikaal uitstapje over drie alcoholisten in een afkickkliniek en in 2011 was daar “Rockabilly Roadkill”, een demonische antimusical door een postapocalyptisch landschap met niemand minder dan Elvis als tourguide.

In de tussentijd vonden de heren Sadists ook nog tijd om hun medewerking te verlenen aan producties als “HELP!” van TgMax, over de beginjaren van the Beatles, “Richard 3” van Orkater, als de schandknaapjes van Gijs Scholten van Aschat en “Somedaymyprincewill.com” van Troubleman waarin zij de verkeerd geboekte band op een Turkse bruiloft waren.  2013 is een spannend jaar voor The Sadists; vanaf dit jaar maken zij deel uit van de vaste makerskern van Orkater. Zo organiseert het drietal als eerste hun eigen festival SadistsFest, en spelen zij hun eerste avondvullende voorstelling “ONWARD!!!” met als inspiratie slechte jaren '80 science-fiction, Rick Astley, Arnold Schwarzenegger en Duran Duran. To infinity, and beyond!

                  

Makers