SPELER

Leny Breederveld

WERKTE MEE AAN:

IN DE PERS

Leny Breederveld

 •  Bloedband, Verweven levens Vrij Nederland - recensie 07 december 2007

  door Marijn van der Jagt "De toeschouwer blijft achter met een diep mededogen voor iedereen. En met de wens om deze voorstelling meteen nog een keer te zien."

 •  Bloedband, Getroost naar huis na een avondje vol relatieleed **** Algemeen Dagblad - recensie 29 november 2007

  door Eric van der Velden "..alles wordt subliem boven het realisme uitgetild met melancholische muziek en een choreografie vol onbestemde handelingen. Vraag niet hoe het mogelijk is, maar getroost en vol goede voornemens verlaat je het theater."

 •  Bloedband, Muziektheater Orkater Bloedband ***** HP De Tijd 16 november 2007

    ‘De voorstelling Bloedband is veel: drie verhaallijnen en daaromheen muziek. Die verhalen zijn bloedstollend en aangrijpend. De oude Grieken wisten al hoe je schokkende tragedies over bloedverwanten kon maken. Orkater steekt ze naar de kroon. […] Bloedband is niet alleen veel maar ook goed. […] Ontroerende muziek en confronterend spel doen een geslaagde aanval op de gemoedsrust van de toe...

 •  Bloedband, Abortus en overspel in volle vaart bij Orkater De Volkskrant - recensie 08 november 2007

  door Vincent Kouters "Bloedband is muziektheater van hoog niveau.” "Dynamische voorstelling dankzij fantastische acteurs.” "De aanstekelijke pop- en folkmuziek van Beppe Costa [...] stuwt de voorstelling van de ene naar de andere climax.”

 •  Bloedband, Op heftige vreugde volgt heftige desillusie NRC Handelsblad - recensie 05 november 2007

  door Anneriek de Jong “Op heftige vreugde volgt heftige desillusie”, “Theater dat aan het denken zet, terwijl je hard moet lachen. Zo zou het altijd moeten zijn.”  

 •  Bloedband, 'Bloedband': eenvoud heeft grote charme De Telegraaf - recensie 05 november 2007

  door Peter Liefhebber ‘Zacht én gekarteld’ 'Bloedband beweegt zich humorvol langs kleinere verdrietjes en grotere pijnen in het leven.’ '... een allerinnemendste en in al haar bescheidenheid, sprankelende voorstelling.’

 •  Bloedband, Familieband blijft altijd De Pers - recensie 05 november 2007

  door Robbert van Heuven '... maakt de voorstelling diepe indruk, vooral op de momenten waar Leny Breederveld op even hilarische als pijnlijke wijze de demente moeder neerzet'.

 •  Bloedband, Zachte kaas en zwarte koffie Friesch Dagblad - recensie 22 oktober 2007

  door Wiggele Wouda ‘Geert Lageveen en Leopold Witte hebben hier als auteurs hun pennen met inzicht en passie in de realiteit gedrenkt.’ 'Bloedband is ijzersterk in het oproepen van sferen en levensparallellen...'