MAKER

Jasper van Luijk

WERKTE MEE AAN:

NIEUWS

Jasper van Luijk

IN DE PERS

Jasper van Luijk

 •  Goldmund, Uitgebalanceerde première met een gouden randje www.jongeharten.nl 04 november 2014

  "Het is een samenhangend geheel, waarbij het een niet onder doet voor het ander. De dansers vullen de tekst aan, de tekst de muziek en de muziek de dansers. Het meesterwerk van Hermann Hesse wordt hier in een prachtig muzikaal jasje gepresenteerd"  

 •  Goldmund, Een prachtig spel om te ondergaan *** Theaterkrant.nl - recensie 31 oktober 2014

  "Een esthetisch spel dat grillig is, dat samensmelt en afstoot."   "Lusten worden lasten, ineens worden, in een verrassend fraai toneelbeeld, alle kanten belicht." (Sander Janssens, Theaterkrant.nl)  

 •  Goldmund, De asceet en de flierefluiter in een fris experiment **** Parool - recensie 30 oktober 2014

  “Aan eigengereidheid geen gebrek bij Wiko Sterke en Thijs Maas” - “Drie jonge dansers zijn organisch in de voorstelling opgenomen”   “Een intrigerende mix van genres, sferen en stijlen. Abstract en toch toegankelijk” - “een prachtig plaatje dat vervreemdt en ontroerd tegelijk” -    “Het gaat er niet om alles te snappen, het gaat om het gevoel. Met dat gevoel zit het in Gold...

 •  Goldmund, Clash tussen lichaam en geest *** De Volkskrant - recensie 29 oktober 2014

  “Goldmund is een keuze voor loslaten. Het is een voorstelling waarover je niet te veel moet nadenken. Je moet hem gewoon ondergaan” (Vincent Kouters, de Volkskrant ***)   “Het gaat van hard ruisende post-rock naar stuwende jazz met een mooie bijrol voor de sax van Sterke. De ritmes van Van Donkersgoed zijn simpel, hard en bedwelmend” (Vincent Kouters, de Volkskrant ***)