De rode draad in dit Orkaterseizoen is taal vinden om elkaars wereld te begrijpen. Taal om werelden beter tot uitdrukking te laten komen. Woorden zoeken die uitdagen, eenzaamheid bevechten, troost geven en begrijpen en die vooral een poging doen ‘de ander’, of beter, elkaar dichterbij te halen. Een seizoen waar ik naar uitkijk, waarin Orkater op haar best te zien en te horen is: op de pulse van de tijd, never a dull moment en met een uitgestoken hand naar de ander. 

- Wieke ten Cate, artistiek directeur

Orkater is uniek in haar collectieve maakproces en haar muzikale theatertaal. De voorstellingen van Orkater zitten qua actuele thema’s altijd dicht op de tijd. We zijn in staat met onze voorstellingen nieuwe denkbeelden neer te zetten, op een toegankelijke manier. In onze educatie willen we op een filosofische en speelse manier onderzoeken hoe we de grote hangijzers van deze tijd samen tegemoet treden.

De educatiebrochure van Orkater voor het nieuwe theaterseizoen, is hieronder te downloaden. Dit jaar pakken we uit, met bijzondere voorstellingen en impactvolle programma’s. Met uitdagende workshops als het maken van een teaser van je eigen podcast en een theatrale zoektocht naar wat waarheid nog betekent, navigeren we door de belangrijke hangijzers van deze tijd. Met als belangrijkste thema natuurlijk de erfenis van het Nederlands slavernijverleden in dit herdenkingsjaar.

Meer op zoek naar een toegepast educatieprogramma voor op jullie school? Contact ons en we kijken samen naar de mogelijkheden!

MUZIEKTHEATER ALGEMEEN

Wij bieden doorlopend de workshop muziektheater aan. Deze is ontwikkeld in samenwerking met een divers palet aan Orkatermakers en theaterdocent Zora de Vos. Aangezien dit niet voorstellings-gebonden is, kan dit door het hele schooljaar ingezet worden.

Foto's & Video's

Voorstellingen

Bij vragen/opmerkingen:

Tim van der Voort
Educatie

Neem contact met ons op
educatie@orkater.nl