SPELER

Tirza de Boer

WERKTE MEE AAN:

BEELD

Tirza de Boer

 • Ben van Duin
 • Ben van Duin
 • Ben van Duin

NIEUWS

IN DE PERS

Tirza de Boer

 •  Een pure formaliteit, Mooie welles-nietes in een surrealistische sfeer **** Dagblad van het Noorden - recensie 07 mei 2015

  "Hij (componist/dichter Micha Hamel) en regisseur Sarah Moeremans hebben tekst en muziek precies het juiste evenwicht gegeven, een uitgekiend samenspel, waarbij de ene keer de acteurs op de maat inspringen, en het andere moment muzikanten accuraat op de tekst reageren."

 •  Een pure formaliteit, Balans tussen toneel en muziek **** De Limburger - recensie 20 september 2014

  "De cellisten en de fluitiste musiceren anderhalf uur lang in een razend knappe twee-eenheid met de gesproken teksten van de acteurs"   "De twee toneelmastodonten zijn aan elkaar gewaagd"   "Met haar spel promoveert zij de blokfluit naar een welverdiende plek in de eredivisie van de blaasinstrumenten"  

 •  Een pure formaliteit, Gedroomde gestileerde toneelthriller ● ● ● ● NRC Handelsblad - recensie 09 september 2014

  door Kester Freriks "Op knappe wijze weet Bokma zich ongrijpbaar te maken; als auteur verkent hij de scheidslijn tussen waarheid en verzinsel. Franssen, met geruststellend timbrein in zijn stem, verleidt zijn tegenspeler tot bekentenissen." 

 •  Een pure formaliteit, Samenwerking Orkater Klinkende dubbelcompositie De Telegraaf - recensie 05 september 2014

  door Esther Kleuver “Bij Een pure formaliteit is alles in balans. Muziek, tekst, decor en zelfs de door Erik Whien en Tirza de Boer gespeelde bijrollen; het klopt en is een traktatie voor oog en oor. Een mooie start van het nieuwe theaterseizoen.”

 •  Een pure formaliteit, Een pure formaliteit van Giuseppe Tornatore *** De Volkskrant - recensie 05 september 2014

  door Vincent Kouters "Pas bij de onthullende slotzin van dit anderhalfuur durende muziektheaterstuk valt de volle betekenis ervan op zijn plaats."

 •  Een pure formaliteit, Alleen maar veelbelovende kunstenaars *** Trouw - recensie 05 september 2014

  door Sara van der Kooi "Wanhoop, trots, twijfel, ego en schuld passeren de revue en worden door Bokma’s medespelers sterk van tegenspel voorzien. Er valt veel te genieten."

 •  Een pure formaliteit, Een mysterieus acteerduel, magnifiek gespeeld Theaterjournaal - recensie 05 september 2014

  door Emilia Nova Acht musici aan de rand van het podium, zeven cellisten en iemand met een eigenaardig uitziend, gigantisch groot blaasinstrument. Achter hen een man met zijn rug naar ons toe. Hij draagt een bemodderd pak en maakt een zeer terneergeslagen indruk... lees meer

 •  Een pure formaliteit, 'Een pure formaliteit' is nieuwe vorm van muziektheater Noordhollands Dagblad - recensie 05 september 2014

  door Margriet Prinssen

 •  Een pure formaliteit, Topacteurs op het scherp van de snede Theaterkrant - recensie 04 september 2014

  door Constant Meijers Er is een man, er komt een tweede man, een vrouw en een commissaris. Tegen een muzikale achtergrond ontspint zich een verhoor waarin de ene man de andere man steeds verder in het nauw probeert te drijven. Zijn uiteindelijke bekentenis lijkt een formaliteit. Maar is dat ook zo? lees meer

 •  Een pure formaliteit, Wie schoot en wie stierf? **** Het Parool - recensie 04 september 2014

  door Joukje Akveld   "Het resultaat is beklemmend en toch ook lichtvoetig theater. Lichtvoetig door die negen musici die losjes door het toneelbeeld banjeren. Lichtvoetig ook door de bijrollen van Erik Whien en Tirza de Boer. Hun gesleep met een lijkzak, de neus die spontaan bloed spuit, absurdistisch is het haast."