SPELER

Gene Bervoets

WERKTE MEE AAN:

NIEUWS

IN DE PERS

Gene Bervoets

 •  Schneider vs Bax, Bloedige puinzooi tussen de rietkragen Filmkrant - recensie 01 juni 2015

  "In zijn negende speelfilm Schneider vs. Bax volgt Alex van Warmerdam een huurmoordenaar wiens simpele moordklusje helemaal uit de hand loopt."

 •  Schneider vs Bax, Eigenwijs moordscenario dat lak heeft aan misdaadgenre Trouw - recensie 01 juni 2015

  "Schneider vs. Bax heet zijn negende, en het is zo'n typisch eigenwijs moordscenario dat maling heeft aan het reguliere misdaadgenre."

 •  Schneider vs Bax, Western in de polder Telegraaf - recensie 01 juni 2015

  "de manier waarop de filmmaker mazzel, pech, toeval en noodlot weer om elkaar heen laat dansen, is droogkomisch, vilein en absurd als altijd."

 •  Schneider vs Bax, De kijker mag het zelf uitzoeken AD - recensie 01 juni 2015

  "het schept ook afstand, waardoor het drama vooral verbazing oproept. Wie van een dergelijk filmavontuur houdt, is bij Van Warmerdam aan het goede adres."

 •  Schneider vs Bax, Dinsdag is een mooie dag voor een klus Parool - recensie 01 juni 2015

  "Na de intrigerende opening krijgt het spel met de personages en de huisjes in het moeras iets abstracts, waarbij de kijker langzaam de vaste grond onder de voeten verliest."

 •  Schneider vs Bax, Filmrecensie: Schneider vs. Bax - Alex van Warmerdam **** NU.nl - recensie 01 juni 2015

  "Schneider vs. Bax is als zwarte komedie/thriller conventioneler dan Borgman, maar dat maakt de film toegankelijker voor een groter publiek"

 •  Schneider vs Bax, Schneider vs Bax cinemagazine - recensie 01 juni 2015

  "Schneider vs. Bax benadert de eerste helft van de film absolute pergectie."

 •  Schneider vs Bax, Sardonisch genoegen **** Volkskrant - recensie 28 mei 2015

  "Iedereen praat Warmerdamiaans, wat fraaie dialogen oplevert." "Handig weet Van Warmerdam de sympathie nu eens hier, dan weer daar te leggen." "Schneider vs. Bax heeft veel moois te bieden: fotogenieke locaties met veel riet en water, prachtig camerawerk, prettig bizarre humor en vooral het bedwelmende gevoel dat alles kan gebeuren." "Van Wamerdams negende speelfilm is niet zijn beste, maar een z...

 •  Schneider vs Bax, Piefpafpoeffilm die zijn eigen plot opblaast **** NRC Handelsblad - recensie 27 mei 2015

  "Ook wat het plot betreft heeft Schneider vs. Bax iets weg van een spel, waarvan de spelregels steeds een beetje worden aangepast naarmate de situaties uit de hand lopen." "Alles is teruggebracht tot een eindeloze 'shoot out'. Een western in het riet." "Het blijft allemaal dragelijk door de gortdroge humor. Verrukelijke dialogen: ,,Ik ben vermomd.",,Als wie?",,Als iemand anders." Of: ,,Ik heb u ...

 •  Schneider vs Bax, 'Kindermoordenaar, dat vond ik gewoon een lekker woord' Filmkrant 19 mei 2015

  "De nieuwe film van Alex van Warmerdam is: 'Het landschap, En dan een man. Alleen een man in het landschap, Met een geweer. En dan nog een man. Ook met een geweer."