SPELER

Belle van Heerikhuizen

WERKTE MEE AAN:

IN DE PERS

Belle van Heerikhuizen

 •  Alles Komt Goed, Dit is wat ik ben, wie ik ben OPZIJ - interview Belle van Heerikhuizen 18 augustus 2020

  "Ik heb tijdens mijn opleiding maar nog meer bij Orkater geleerd dat ik niet per se een directief of dominant regisseur ben, maar heel coöperatief en heel erg met elkaar naar een resultaat werk. En Orkater is echt een collectief."" "Ik heb alle verwijzingen naar corona eruitgehaald. Het gaat toch wel echt over die pest toen, en als publiek kun je dan zelf het verband leggen. Maar het is ook verra...

 •  Alles Komt Goed, Overleven en laten leven De Volkskrant - interview 25 mei 2020

  "Geeft de vierjaarlijkse subsidiestrijd muziektheatergroep Orkater al de nodige stress, komt er nog wat coronastress bij. Gelukkig hebben ze een prima troef: de theaterrechten van roman De pest."

 •  Wannsee, Belle van Heerikhuizen in gesprek met Pepijn Schoneveld IedereenLive - interview 05 mei 2020

  Pepijn Schoneveld ging in IedereenLive in gesprek met regisseur Belle van Heerikhuizen van Orkater-Nieuwkomer KONVOOI. "Wat gebeurt er als we over mensen praten als stukken of cijfers? Dat kan heel gevaarlijk zijn. En dat gebeurt nu natuurlijk ook wel. Dat de hele mensheid overboord gegooid wordt." Bekijk hier het interview!

 •  Wannsee, Het 'framen' van een massamoord doe je zo Trouw - interview 04 mei 2020

  Belle van Heerikhuizen: “Wat ik interessant vind aan dit verhaal, is de taal. Elk regime ontwikkelt een nieuw discours, gebruikt nieuwe woorden, eufemismen, om makkelijker met de werkelijkheid om te gaan.”

 •  Wannsee, Oorlog wordt niet vergeten NoordHollands Dagblad - aankondiging 04 mei 2020

  "Hoewel er veel voorstellingen wanwege de corona zijn afgelast, maakte Orkater/De Nieuwkomers KONVOOI een reconstructie van de beruchte Wannsee-conferentie in de vorm van een hoorspel."

 •  Wannsee, Herdenken op afstand NRC Next - interview 04 mei 2020

  Victor IJdens: „De Duitse beschaving heeft heel veel mooie kunst en cultuur voortgebracht, maar is in dezelfde periode in staat geweest om zoiets als de holocaust voort te brengen. Wat is beschaving, vraag je je dan af?"

 •  Wannsee, Belle van Heerikhuizen bij Opium Radio NPO Radio 1 - interview 01 mei 2020

  Annemieke Bosman van Opium spreekt regisseur Belle van Heerikhuizen over haar hoorspel Wannsee, met ook wat previews van de close-harmony muziek! Luister hier het hele interview.

 •  Wannsee, Tussen hoop en vrees De Telegraaf - aankondiging 29 april 2020

  "KONVOOI onderzoekt de argumenten van de aanwezigen en probeert stap voor stap hun redenering bloot te leggen."

 •  Ilias, Een indrukwekkende vertolking van de 'Ilias' Haarlems Dagblad - recensie 07 oktober 2019

  "ILIAS is een sterk gecomponeerde en zeer muzikale voorstelling waarin de vijf jonge acteurs een indrukwekkend beeld schetsen van de oorlog (elke oorlog), met allen hun stem als wapen." "ILIAS is een moderne, geabstraheerde bewerking, een filosofische trip dwars door de waanzin van een oorlog, waarin de stellingen zijn betrokken, iedereen de hakken in het zand zet en niemand meer lijkt te weten wa...

 •  Ilias, Androgyne Helena doorprikt giftige mannelijkheid Theaterkrant - recensie 03 oktober 2019

  "Maar het centrale mechanisme van het leger – de kracht van het collectief – is duidelijk aanwezig. We zien het aan de buizen die samen een sterke structuur vormen, en horen het in de samenzang, waar zelfs de rebelse Achilles (Victor IJdens) uiteindelijk zijn toevlucht in zoekt." "Op de top van de piramide overziet Achilles de gruwelen van de oorlog. De makers bieden hier een interessant persp...

 •  Ilias, Oorlog gevat in rauwe taal en prachtige klanken Het Parool - recensie 06 juli 2019

  "De zinloosheid van de oorlog wordt niet alleen gevangen in de hedendaagse, rauwe taal (die doet denken aan het werk van Hulst & Tarenskeen, die de Ilias drie jaar geleden ook op Oerol brachten), maar ook op prachtige wijze verklankt in a capella (klaag)zang, dat weerkaatste in de duinen."  "Daardoor is deze Ilias zowel grof als poëtisch, even brallerig als breekbaar. Juist in die wisselwerk...

 •  Ilias, Grove taal en een wonderschoon toneelbeeld gaan prima samen in de Ilias van Konvooi ⭐️⭐️⭐️⭐️ De Volkskrant - recensie 01 juli 2019

  "Zo mooi, maar o-zo-bedrieglijk. Je ontdekt in een duinpan op Terschelling (tijdens festival Oerol) een magisch patroon van blauwe paaltjes, in slagorde opgesteld tegen een heuvel van zand. Aan de rand, afgetekend tegen een hemelsblauwe horizon, staan vier silhouetten: soldaten in een harnas van alweer dat betoverend blauw." "Dood, waanzin en onmacht komen hard aan in deze esthetische voorstelling...

 •  Ilias, Interview Belle & Jacob met Opium op Oerol NPO Radio 4 - interview 21 juni 2019

  Luister hier het hele interview.

 •  Ilias, Een moderne Ilias is het pronkstuk van een futuristisch Oerol ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ NRC - recensie 20 juni 2019

  "In een duinpan speelt de jonge garde van Orkater een speels-rauwe Ilias. De acteurs stormen door het zand en knokken tussen de felblauwe paaltjes (een massagraf)." "Door het formidabele spel van de vijf acteurs vloert Ilias je met gemak en wankelend klim je de duinpan uit. Dit moet hem zijn: de must-see van Oerol dit jaar."

 •  Ilias, Bloedmooie zang in oorlogsverhaal ⭐️⭐️⭐️⭐️ Scènes - recensie 20 juni 2019

  "De vijf acteurs munten uit in het zingen wat extra nadruk krijgt door het prachtig geluidsontwerp van George Dhauw met goed gedoseerde echo. Het geeft deze Ilias soms een bijna hemelse klank." "Dat ze bulken van talent is duidelijk. Deze Ilias smaakt naar meer." Lees hier de hele recensie. 

 •  Ilias, Oerol is vol duistere toekomstvisioenen De Volkskrant - recensie 17 juni 2019

  "Orkater en De Nieuwkomers spelen een jongensachtige bewerking van een gedeelte uit De Ilias, vol grofgebekte corpshumor, vernedering en machtsmisbruik." Lees hier de hele recensie.

 •  Ilias, Terschelling TV op Oerol 2019 Terschelling TV - interview 16 juni 2019